Nieuws

Your Personal Training leefstijl coaches gecertificeerd!

 

Maar liefst 6 Personal trainers zijn afgelopen vrijdag gecertificeerd als voeding en leefstijl coach.
Zij bieden professionele en succesvolle coaching, op weg naar een gezond gewicht en leefstijl.
Het traject kent o.a een on line coaching en voedings programma.

Meer weten? Bel of mail ons NU! Stop wishing; start Your Personal Weight Plan!

 

 

De Superman

In dit filmpje legt Personal Trainer Martin Kocken uit hoe je “De Superman” het beste kunt uitvoeren.

Martin: “Deze oefening word in mijn ogen heel vaak verkeerd uitgevoerd. Vaak te dynamisch en met veel te veel beweging in het lichaam (compensatie).

 
 

In deze video laat ik je zien hoe ik denk dat je deze oefening het beste kunt uitvoeren, voor maximaal rendement”.

Menno is een prettige en betrokken trainer

Review

Menno is een prettige en betrokken trainer. Vanaf het begin houdt hij goed in de gaten wat je als persoon qua training aan kan. Hij zorgt ervoor dat je telkens weer een training hebt die aansluit op je persoonlijk niveau en zorgt ervoor dat dit niveau elke training weer stijgt. Hij houdt goed in de gaten hoe jij als persoon de oefeningen uitvoert en helpt je deze zo goed mogelijk uit te voeren. Hij let op je houding, de algehele bewegingen en probeert deze, indien nodig, met andere oefeningen te corrigeren. Op het moment dat je er even helemaal doorheen zit, is Menno er om je door deze moeilijke momenten heen te slepen. Hij motiveert je om steeds iets verder door te zetten en stelt samen met jou een bepaald doel voor ogen.

Menno heeft wel eens gezegd dat wat hij het belangrijkst vindt is dat degene waarmee hij traint een goed gevoel heeft. Dat de persoon door zijn trainingen het gevoel heeft fitter te zijn, gemakkelijker bepaalde bewegingen kan maken en over het geheel zich fysiek beter voelt. Daarnaast is het belangrijk mentaal de uitdagingen beter aan te kunnen, zodat men beter om kan gaan met stressvolle momenten. Een persoon dat zich geheel fitter en zo sterker voelt kan hier ook beter mee omgaan. 

Menno weet dit ook met zijn trainingen te bereiken. Ikzelf ervaar telkens dat ik fysiek grote vooruitgang heb gemaakt en beter de zaken kan doen die ik leuk vind, als ook die zaken die ik moet doen. Dit zorgt voor een ontzettende boost in zelfvertrouwen en daarnaast is het fijn om dagelijkse activiteiten beter te kunnen volhouden en uitvoeren. Over het geheel voel ik mij fysiek beter en kijk daardoor anders naar mijzelf. Het geeft mij als persoon veel meer energie en het gevoel veel meer aan te kunnen. Dit helpt mij ook tijdens de stressvolle periodes. Ik voel mij over het geheel beter, heb meer vertrouwen in eigen kunnen en weet dat ik altijd meer aankan dan ik vaak zelf denk. De trainingen met Menno hebben mij fysiek, maar ook vooral mentaal sterker gemaakt waardoor ik beter in het leven sta.

Pieter

Hip-Thrust en Glute Bridge

De Hip-Thrust  is een van de beste oefeningen voor het trainen van je billen(bilspieren). Deze oefening zie je dus veel in de sportschool gedaan worden, vandaar de uitleg hoe je deze oefening het beste kan uitvoeren. Naast dat het een goede oefening is voor de billen, behoren de bilspieren tot een van de sterkste skeletspieren van ons lichaam. Omdat onze levensstijl de laatste jaren sterk is veranderd en we minder bewegen en veel  zittend ons leven doorbrengen is deze spier bij veel mensen verzwakt. Hierdoor kunnen er verschillende lichamelijk klachten ontstaan aan heup- knie-, hamstring- en rug klachten. Het is dus belangrijk om deze oefening op te nemen in je trainingsprogramma. Naast de Hip-Thrust kiezen ook veel mensen voor de Glute Bridge. Wat is het verschil tussen deze twee oefeningen;

De Glute Bridge is een oefening welke je ook thuis zou kunnen doen. Het verschil tussen de Glute Bridge en Hip-Thrust zit hem in de ROM (Range of Motion) bij de Glute Bridge doe je de beweging vanaf de grond, terwijl je op je rug ligt. Bij de Hip-Thrust doe je de beweging vanaf een verhoging, dit geef je de mogelijkheid om dieper te zakken en vervolgens actief de heupen omhoog te bewegen waarbij men de bilspier samenknijpt. Ben jij nog niet fysiek in staat om de Hip-Thrust te doen dan is de Glute Bridge een prima oefening om mee te starten.

Hierbij de uitleg van het trainen van de bilspier d.m.v. de Hip-Thrust.

De uitvoering van de Hip-Thrust:

 1. Leg een stang neer met een heupband om je heup te beschermen.
 2. Plaats een bankje achter de stang en ga er tussen zitten. Zorg ervoor dat het bankje deze stevig staat. Verstevig het eventueel met gewicht of zet het tegen de muur.
 3. Ga tegen het bankje liggen met je schouderbladen en zet je voeten recht voor je neer.
 4. Leg de stang boven je schaambot.
 5. Bij de startpositie adem je in, span je de buikspieren aan en breng je het gewicht omhoog door je bilspieren aan te spannen.
 6. Let er op dat je knieën een hoek van 90 graden hebben als je volledig omhoog bent gekomen. Dit bepaal je door iets verder of dichterbij te komen.
 7. Span bovenin goed je bilspieren aan en houd de positie een seconde vast.
 8. Let er op dat je rug niet overstrekt (hol trekt). Maar kies voor een neutrale rugpositie met aangespannen buik- en bilspieren.
 9. Breng de stang gecontroleerd terug waarbij je billen net niet de grond raken en herhaal de beweging.

Belangrijke tips:

 • Maak de beweging vanuit je bilspieren en niet vanuit je onderrug.
 • Let goed op de positie van je voeten. Zet deze zo neer, dat je boven een hoek van 90 graden hebt bij je knieën.
 • Gebruik een kussentje voor je heup. Dit voorkomt vervelende blauwe plekken. Heb je die niet? Gebruik dan een handdoek.
 • Maak een volledige beweging en kom zo ver naar boven dat je heup recht is.
 • Kijk niet naar boven maar recht vooruit met kin ingetrokken. Hiermee verklein je de kans op een beweging vanuit je onderrug en een holle onderrug.
 • Let er goed op dat je het bankje achter je goed vastzet. Verstevig het eventueel met gewicht of zet het tegen de muur.

Succes met het trainen van de bilspieren!

Heb je nog vragen? Ik hoor ze graag!     Ron van Lamoen

VideoGlute Bridge

VideoHipThrust_1

 

3 Goede manieren om het plateau in je training te doorbreken!

3 Goede manieren om het plateau in je training te doorbreken:

Naast goede voeding helpt de juiste training bij het verder bouwen aan je fysiek, het beter presteren in je sport en het algeheel fitter voelen.

Veel mensen merken dat, wanneer ze een tijdje trainen, ze tegen een soort plateau oplopen. De progressie stagneert. Dit plateau heeft te maken met de zogenaamde ‘wet van verminderde meeropbrengst’. Eenvoudig gezegd: Je lijf is zo slim, dat het zich aanpast aan eerdere stress. Geef je telkens dezelfde prikkel, dan zal het resultaat steeds minder worden. In dit artikel geef ik je drie manieren hoe je de weg naar resultaat weer inzet.

Van machines naar vrije gewichten:

Veel mensen die beginnen met krachttraining gebruiken machines. Het voordeel hieraan is dat je weinig aan de beweging fout kunt doen. Ook kun je er beter bepaalde spiergroepen mee isoleren dan met vrije gewichten. Wanneer je echter niet beperkt bent door blessures (en zelfs dan hangt het er ook maar vanaf wat je wel en niet kunt) ligt veel van je vooruitgang waarschijnlijk in de vrije gewichten en lichaamsgewichtsoefeningen. Je spreekt hierbij meer spieren aan, het vraagt stabilisatie en je versterkt jezelf in je functionele bewegingen. Dat zijn die bewegingen die je in je dagelijkse doen gebruikt, oftewel bewegingen die niet alleen voor atleten goed zijn. Door het gebruik van vrije gewichten kun je meer variatie aanbrengen in je trainingen, wat bijdraagt in groei. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je met het gebruik van vrije gewichten voor zogenaamde compound oefeningen – oefeningen waarmee je meerdere spiergroepen in een keer aanspreekt – je hormonale respons verbetert. En dat… kan weer bijdragen in meer kracht en spiermassa.

Combinatie oefeningen:

Combineer je in je training wel eens twee oefeningen? Waarbij je dus doorgaat na één oefening, zonder te stoppen? Ze kunnen je helpen je training nieuw leven in te blazen. Een combinatie die je behoorlijk al laten zweten is de Bent-over-Row met de Deadlift.
Omdat je rugspieren al vermoeid zijn van het roeien, zullen ze gedwongen worden om veel harder te werken tijdens je Deadlifts. Kortom, de rest van je lichaam moet harder werken!

Bouw een stop in:

Als je doel is om sterker te worden, kan het helpen om een zogenaamde ‘dode stop’ in te bouwen in je training. Waar je met plyometrisch trainen (doel snelheid) zo snel mogelijk weer wilt wegkomen, doe je hierbij precies het tegenovergestelde. De stop onderin versterkt je op wat voor velen een zwakke schakel is. En gezien je zo sterk bent als je zwakste schakel…

Laat bij het bankdrukken de stang gecontroleerd zakken. Houd de stang 1 seconde, net boven je borst, vast. Je raakt de borst aan, maar houdt de spanning erop. Bij de Squat blijf je 1 seconde zitten onderin.

Gebruik hierbij, zeker in het begin, een spotter. Iemand die voor je telt en je kan helpen. Je zult vanuit nature namelijk jezelf snel voor de gek houden en een snellere seconde aanhouden, dan er daadwerkelijk is.

Loïs’ motto “Train je fit!” is dus onder haar begeleiding goed gelukt!

Review

Tijdens mijn tweede zwangerschap vatte ik het plan op om na de geboorte van mijn kind met een personal trainer aan de slag te gaan om weer fitter, slanker, energieker te worden. Maar de eerste stap zetten om een afspraak te maken vond ik lastig, omdat het eerst voelde alsof ik dan toegaf dat ik het niet alleen kon. Maar nu, vier maanden later, ben ik ontzettend blij en trots dat ik het gedaan heb!

Toen mijn kleintje vier maanden was, ging ik met Loïs aan de slag. Met twee keer in de week trainen en het volgen van een voedingsschema merkte ik al snel dat mijn lichaam slanker en ook sterker werd en dat ik meer energie had. Loïs heeft mij hierin uitstekend begeleid. Ze geeft afwisselende trainingen, waar een goede opbouw in zit; heeft oog voor wat bij de sporter past, qua (zwaarte van) oefeningen en manier van motiveren; heeft mij mijn grenzen laten verleggen en mij uitgedaagd. En daarbij is Loïs vriendelijk, open, positief en enthousiast, waardoor ik mij bij haar op mijn gemak voelde (en het alleen stil viel tijdens de training als ik buiten adem was ;)).

Loïs’ motto “Train je fit!” is dus onder haar begeleiding goed gelukt! Tegenwoordig word ik zelfs onrustig als ik een paar dagen niet gesport heb…

Ik wilde meer doen dan fietsen alleen.

Review

Omdat ik mezelf een vrij ambitieus wielerdoel heb gesteld dit jaar, wilde ik meer doen dan fietsen alleen. Toen ik me meldde bij de sportschool, bleek Brian mij als personal trainer te kunnen helpen dat doel te bereiken. Door specifiek op kracht en mobiliteit te trainen, worden mijn effectiviteit en uithoudingsvermogen op de fiets flink verbeterd. En wie had dat gedacht: ik heb er nog plezier in gekregen ook! Brian kent de ins en outs van het trainen en het effect daarvan op spieren en gewrichten. Hij weet problemen te benoemen en oplossingen aan te dragen en je te stimuleren het beste uit jezelf te halen. De toevoeging ‘personal’ meer dan waard!

Anouk

klant van Brian Smeulders
www.fitbybrian.com
briansmeulders@gmail.com

Healthy pancakes

Heb jij ook wel eens zin in wat zoets? Gelukkig zijn er ook gezonde keuzes. Probeer in plaats van gewone pannenkoeken eens deze havermout pannenkoekjes. Deze bevatten minder zout en suiker, hebben meer vezels en geven een vol gevoel. Daarnaast zijn ze gemakkelijk mee te nemen. Warm en koud lekker en super eenvoudig om te maken.

Dit heb je nodig:

 • 75 gram havermout vlokken
 • 100 ml half volle melk (Kan ook met amandel- of sojamelk)
 • 1 ei
 • Olie om mee te bakken

Doe de havermout, melk en het ei in de blender en mix het tot een glad beslag. Voeg eventueel een beetje kaneel of fruit toe. Verhit de koekenpan met een klein beetje olie en bakken maar!

Wil je ze graag eten zonder beleg? Dat kan! Voeg voor de variatie eens een banaan toe aan je beslag. Hierdoor worden ze op natuurlijke wijze wat zoeter van smaak en is beleg niet meer nodig. Uiteraard kan je ook experimenteren met rozijnen of andere soorten fruit. Eet smakelijk!

Samen op weg naar een fittere versie van jezelf!
Maria – FitBoost & Your Personal Training

Fit fitter het fitst

 Michel Geboers traint bij Personal Trainer Ron van Lamoen sinds maart 2015.

FF niet zeuren, aan de slag en de batterij weer opladen.
Daar gaat het bij mij om.
Ieder zaterdagochtend, vaste tijd, wordt ik stevig aangepakt.
Jammer dat ik door mijn werk (vaak elders in het land) niet vaker kan.

Bij de pakken neerzitten lukt niet.
Het wordt deze zaterdag een circuitje draaien, krachttraining en stoom afblazen door uit te lopen of uit te fietsen.
Het klinkt allemaal zo makkelijk en het ziet er ook zo relaxed uit.
In tien woorden heb je het gezegd.
Maar dat is iets anders dan een uur actief aan de slag.
Wat zit dat wijntje van gisteren me toch dwars. Dat laat ik dan wel de volgende keer.

Ook vandaag worden de grenzen verlegd.
Doorpakken. Het lijkt mijn werk wel.
Soms sleep ik me naar de trainingsruimte. Maar eenmaal bezig stroomt de adrenaline weer sneller door mijn anderen.
Wordt mijn geest en lichaam fris. En geeft het inspiratie om in te schrijven voor de volgende hardloopwedstrijd.

 Een aanrader. Dank Ron! Voor de afgelopen drie jaar. Voorlopig teken ik bij.

Pijnvrij dankzij Mylogenics

“Volledig pijnvrij wintersporten na maanden lange rugklachten met behulp van Mylogenics”.

Volledig pijnvrij dankzij Mylogenics

Lees hieronder het geweldige verhaal van Inge en haar ervaringen met de Mylogenics behandelingen van Tommy van Hees van Jouw TOPvorm:

Al enkele maanden had ik al flinke pijn aan mijn rug. Mijn trainingen met personal trainer Loïs waren al aangepast met oefeningen die geen belasting waren voor mijn kwaal. Op zich was er redelijk mee te leven. Tótdat ik eind februari 2017 op wintersport ging… Slechte bedden in het appartement en je rug iets teveel belasten met skiën maakte dat ik in maart naar de fysiotherapeut ging. Het duurde even, maar uiteindelijk was de pijn zo goed als weg. Tenminste dat dacht ik…. Maar één verkeerde beweging en de pijn zat er toch weer. Begin november kwam ik via mijn trainster bij Tommy van Hees van Jouw TOPvorm in IJsselstein terecht. Zij had goede ervaringen met deze behandeling en met het oog op de aanstaande wintersport wilde ik wel een gokje wagen. Tommy gaf duidelijk aan dat hij ongeveer vier behandelingen nodig zou hebben om de klacht helemaal te verhelpen of dat na die vier behandelingen zou blijken dat deze behandelmethode niet zou passen bij mijn klachten. Gelet op de duur van mijn rugklachten en alle eerdere behandelingen bij de fysiotherapeut was het voor mij eigenlijk mijn enige hoop. Tommy kijkt niet alleen waar de klacht zit, maar ook naar wat het ontstaan van de klacht is. Bij mij bleek deze uit mijn bil/heup te komen. Eerlijk is eerlijk… de behandelingen zijn niet pijnvrij. Na de eerste behandeling merkte ik langzaam al verschil. Ik had zowaar een volledige pijnvrije dag gehad! Na elke behandeling ging het een klein stukje beter en uiteindelijk was ik nagenoeg pijnvrij. Ik kon weer mijn kinderen optillen, met ze stoeien en langzaam aan weer pijnvrij hardlopen en trainen. Toch voelde het af en toe nog niet helemaal lekker en ben ik nog een keer extra bij Tommy langs geweest. Daarna voelde mijn rug volledig los en pijnvrij! Op naar de wintersport! Wat heb ik genoten van het skiën! Inmiddels ben ik weer drie weken terug en ben ik weer volledig aan het trainen. Pijnvrij natuurlijk! In juni ga ik mee doen met de Strong Viking obstacle run. Een uitdaging die ik drie maanden geleden nog niet durfde aan te gaan vanwege de rugpijn. Nog elke dag besef ik dat ik weer een pijnvrije dag heb!

Heb jij, óf ken jij iemand die net als Inge ook al een tijd last heeft van pijnklachten waarbij de huidige therapieën niet werken?

Laat dan een reactie achter, tag hem of haar in dit bericht of neem contact op via de website: www.jouwtopvorm.nl/contact

Weg met pijnklachten, start met trainen en kom weer in TOP vorm!

Tommy van Hees