Skip to content

“3x sporten per week was 1 jaar geleden ondenkbaar voor mij “

“3x sporten per week was 1 jaar geleden ondenkbaar voor mij “

Mijn naam is Ton Peters 50 jaar oud, getrouwd en 2 dochters van 13 en 18 jaar. Werkzaam als vestigingsmanager bij Vireo Auto in Houten en een workaholic. 55 uur ik de week heerlijk althans dat dacht ik.

Dan komt er een fase in je leven dat de kilo’s eraan vliegen, je einde dag thuis komt en nergens geen zin meer in hebt. Al meerdere malen in mijn leven probeer ik via (te) weinig eten, afval menu’s en dergelijke terug op een streef gewicht te komen, dat lukte een aantal jaren wel maar uiteindelijk werd dit steeds moeilijker. Tijdens zo’n periode was het vechten tegen slapheid en slechte concentratie als gevolg, geen ideale uitgangspositie.

12 maanden geleden op een business bijeenkomst ontmoet ik Rob Stekelenburg van Your Personal Training. Hij inspireerde mij met een verhaal over vet kwijtraken, spieren opbouwen en een gezonde eetgewoonte precies wat ik voor ogen had natuurlijk. We maakte een afspraak, deden een bodyscan en 2 dagen later werd ik gekoppeld aan mijn trainster Francis. En ja, dan sta je in een sportschool. Mijn 1e gedachte was en nu, een heel schema werd erop gesteld met voedingsadviezen en hoe 1 uur training eruit moest gaan zien en dan letterlijk en figuurlijk aan de bak.

Ik begon met 3 avonden in de week en op Zondag was ik inmiddels samen met mijn vrouw begonnen met hardlopen. Deze situatie was voor mijn intake gesprek ondenkbaar, het kon niet , paste niet in mijn drukke baan. De 1e 4 weken was doorbijten maar al gauw pakte ik het ritme op, vanuit de zaak om 17:00 naar de sportschool, 1 uur intensief trainen. Een lekker douche na afloop en uiteindelijk kwam ik herboren thuis.

De begeleiding door Francis is fantastisch en mede door haar inzet als trainster is het een succes geworden. Ze daagt je uit, stimuleert, doet zelf mee. 11 kg kwijt aan vet en 4 kg terug aan spieren de 1e periode, eetgewoontes aangepast, zelfs op sociaal gebied tijdens de trainingen werd er orde op zaken gesteld. In mijn kofferbak van mijn auto ligt 7 dagen van de week mijn sporttas, soms kom ik terug van een vergadering midden op de dag en denk dan even gauw langs de sportschool het hoofd leegmaken.

Inmiddels vraagt mijn lichaam elke dag , wanneer we weer gaan sporten. Zelfs thuis in de garage staan een aantal simpele attributen waar ik makkelijk zelf een aantal oefeningen kan doen. Als het gezin iets op TV wil zien waar ik niets aan vind denk ik hop even de garage in voor 30 minuten.

Dit had ik 10 jaar eerder moeten doen en kan iedereen aanbevelen deze stap te maken. Je zal versteld komen te staan hoe je leven er naar 12 maanden anders uit komt te zien. Ik kan niet meer zonder en zou het ook niet meer willen.

Ton Peters

” Ik ben super trots op je Ton voor alles wat je bereikt hebt en je enthousiasme en doorzettingsvermogen keer op keer ! “

– Francis –

Copyright © Your Personal Training