Blog

Exclusieve samenwerking Your Personal Training & Coronel Sports!

Vanaf 1 juli gaan de Personal trainers van Your Personal Training bij Coronel Sports te Bunnik aan de slag.

We zijn trots op deze exclusieve samenwerking in deze prachtige Fitnessclub van Coronel Sports.

Heb je een ‘stok achter de deur nodig ‘ , of wil je samen met een leefstijl specialist aan de slag om te werken aan fitheid, kracht, of gezond gewicht?

Stuur een mail naar info@yourpersonaltraining.nl en wij bellen of mailen je terug voor het maken van een GRATIS intake!

Kijk op onze website bij https://yourpersonaltraining.nl/ons-netwerk/ en zie nog meer samenwerkingsverbanden.

 

Eettempo

Wellicht sta je er niet echt bij stil op welk tempo je eet. Echter kan je eettempo zeker je gewicht beïnvloeden. Wanneer je snel eet, krijgt het lichaam niet de kans om op tijd een signaal af te geven dat je al genoeg hebt gegeten hebt en dus al vol zit.

Een gevolg kan zijn dat je te veel gaat eten en daardoor meer calorieën binnenkrijgt dan nodig is. Wanneer dit regelmatig voorkomt kan het leiden tot overgewicht. Overgewicht en obesitas zijn risicofactoren voor ziektes zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Er kunnen veel andere klachten ontstaan. 

We zijn vaak erg druk en daarom hebben we vaak minder aandacht voor ons eetmoment. Door langzaam te eten, krijg je sneller een verzadigd gevoel en eet je dus uiteindelijk minder. Het is dus beter om rustig de tijd te nemen tijdens het eten, dan geniet en proef je ook veel meer! Door je voeding langzaam te eten kun je beter aanvoelen wanneer je verzadigd bent. Wanneer je vaker kauwt zorgt dat ervoor dat er meer voeding uit het eten gehaald kan worden. Door te kauwen komen er enzymen vrij in de mond. Deze enzymen helpen bij de vertering van het eten. Door goed te kauwen en op die manier beter je eten te vermalen help je de darmen met het verteren van eten. Langzamer eten kan dus leiden tot een lagere energie-inname. Het verlagen van het eettempo zou daarom zeker een goede aanvulling zijn voor gewichtsverlies of behoud.

Wat bijvoorbeeld zou kunnen helpen is kleinere happen nemen, kleiner bestek kan daarbij helpen. Of snijd voedsel niet te fijn, zo moet je meer kauwen en eet je langzamer. Leg tussen de happen door het bestek even neer. Probeer samen te eten, door te praten tijdens de maaltijd eet je minder snel.

Your Personal Training Studio in Houten ‘Corona Proof’!

Personal training studio Houten is Corona-proof

De afgelopen weken is hard gewerkt om de personal training studio aan de Kruisboog 34 te Houten van Your Personal Training opnieuw in te richten. Het resultaat is dat de personal training zaal in 3 vakken is gedeeld en klanten veilig en verantwoord weer aan de slag kunnen.

 

Ga aan de slag met de beste personal trainers uit Houten

Naast deze fantastische personal training studio beschikken wij over een privé en afgesloten buitenterrein. Niet alleen onze personal fitness studio in Houten is verbouwd, ook ons team van professionele personal trainers is uitgebreid en ‘ready to go’!

 

Sta je te popelen om weer te gaan trainen? Wij ook!

Wij merken dat veel van onze bestaande klanten staan te popelen om weer te beginnen met personal training. Daarnaast worden we ook steeds vaker benaderd door nieuwe klanten. Overgewicht, te weinig beweging en stress; het zijn allemaal gevolgen van de Corona crisis en de bewegingsbeperkingen die wekenlang zijn opgelegd. Sta je ook te popelen om weer te gaan trainen? De personal trainers van Your Personal Training staan klaar om jou te helpen je fitheid en vitaliteit te verbeteren!

 

Gratis proefles van onze personal trainer in Houten

Wil je aan de slag, maar liever niet alleen trainen? Of kun je wel een stok achter de deur gebruiken? Dan hebben we goed nieuws! Je kunt nu een gratis proefles volgen bij Your Personal Training Studio in Houten. Naast de proefles krijg je ook gratis advies van onze personal trainer.

Interesse in een gratis adviesgesprek en proefles? Bel ons op 06 53 51 66 10.

Je kunt ook het formulier hieronder invullen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

Gratis adviesgesprek en proefles aanvragen:

captcha

 

 

Spierpijn

Moet je spierpijn hebben na een training om goed getraind te hebben? Hoe meer spierpijn, hoe beter je hebt getraind? Vaak wordt gedacht dat spierpijn het kenmerk is van een goede training.

Tijdens een training ontstaan er kleine beschadigingen in de spieren die je traint. Vervolgens zorgt de combinatie van schade binnen je spiercellen en de afbraak van spiereiwitten voor een ontstekingsproces. Dit ontstekingsproces leidt tot de aanmaak van onder andere vrije radicalen (agressieve stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels) en histamine (een stof die vrijkomt bij ontstekingen en bij extreme belasting van de spieren). De ophoping van histamine leidt tot zwellingen vlak bij de spiervezels. Deze zwellingen geven een signaal af aan de zenuwen. De zenuwen sturen dan weer een pijnsignaal naar de hersenen met als gevolg: spierpijn en stijfheid van spieren. Het lichaam is zichzelf aan het herstellen van dit proces. Iets positiefs en nuttigs dus!

Het komt je vast bekend voor dat je minder spierpijn ervaart na de volgende training. Deze reactie is te danken aan het afweersysteem. Het afweersysteem reageert bij een volgende training sneller op de trainingsprikkel. Daardoor worden eerder de juiste processen in gang gezet om het lichaam te herstellen.

Maar spierpijn of spierschade die aanvoelt als spierpijn is niet nodig voor spieropbouw. Op het moment is er onder wetenschappers namelijk een discussie aan de gang of spierschade überhaupt wel nodig is voor de opbouw van spiermassa en spierkracht. Je lichaam reageert efficiënter op een trainingsprikkel door je minder spierpijn te geven, echter betekent dat niet dat er niets in het lichaam gebeurt.

Spierpijn betekent ook niet meteen dat je een hele effectieve training hebt gehad. Van hardlopen kun je bijvoorbeeld ook spierpijn hebben, terwijl spieropbouw hierbij minimaal is. Spierpijn die meerdere dagen aanhoudt zou spieropbouw juist negatief beïnvloeden. Het zou namelijk zo kunnen zijn dat je door de spierpijn minder vaak traint.

Zodoende lijkt spierpijn niet nodig te zijn voor spieropbouw. Wel heeft het een belangrijke functie: het werkt als bescherming zodat je de spieren niet weer zwaar gaat belasten voordat ze voldoende hersteld zijn. Het lichaam wil zich namelijk herstellen om de volgende training weer aan te kunnen. Wanneer het lichaam voldoende rust heeft gehad en is hersteld, kun je bij een volgende training je spieren weer zwaarder belasten. En zo kun je progressie boeken.

 

Een eigen moestuin

Het lijkt nog vroeg in het jaar maar de maand maart/april is hét moment om ermee te beginnen: het planten van een eigen moestuin. 

Het hebben van een eigen moestuintje is niet alleen leuk maar zorgt er ook voor dat je in beweging blijft, regelmatig naar buiten moet en daarnaast is het heel ontspannend om bezig te zijn met planten en natuur. En een courgettesoep met courgettes uit eigen tuin smaakt natuurlijk het allerlekkerst! Tot slot is het heel leerzaam om bijvoorbeeld samen met de kinderen een moestuin te onderhouden. 

Wat zijn nu de beste tips om een moestuin te beginnen? Met de volgende stappen is er zeker een begin gemaakt!

1. Gebruik goede grond zoals een speciale moestuinmix. Gewone potgrond bevat vaak veel kunstmest waardoor er vooral veel blad ontstaat en weinig wortel of knol.
2. Zorg dat je ten minste 20 cm grond hebt voor de planten om te groeien.
3. Bedenk waar de groenten verbouwd worden. In bakken of potten scheelt het een hoop onkruid wieden.
4. Start als beginner met het zaaien van planten die makkelijk groeien, zoals wortels, radijsjes, spinazie en sla.
5. Is er weinig ruimte? plant dan groenten die de hoogte in groeien, zoals palmkool, klimcourgette, bonen en tomaten.
6. Let goed op waar je je moestuin plant. Sommige gewassen willen veel zon, andere houden meer van schaduw. 

Er zijn verschillende apps en boeken te vinden over het starten met een eigen moestuin. Ook bestaan er allerlei zaaikalenders die aangeven wanneer verschillende gewassen het beste gezaaid kunnen worden. Tijd om dat lege stukje van de tuin te gaan gebruiken zodat je straks kunt genieten van groenten uit eigen tuin!  

Buiten trainen

Nu de sportscholen dicht zijn is het belangrijk om toch in beweging te blijven! Buiten trainen kan mits we natuurlijk voldoende afstand tot elkaar houden en geen gezondheidsklachten hebben. Bewegen kan de weerstand zelfs wat verhogen: ook niet onbelangrijk in deze tijd.

Daarnaast is buiten bewegen goed voor het humeur. Jezelf omgeven door natuur kan zorgen voor een ontspannen gevoel, minder stress en zou samengaan met een gezondere geest. Verder zouden buitenactiviteiten creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren. Mensen die buiten sporten, voelen zich vitaler dan hen die dezelfde activiteit binnen beoefenen. Een groene omgeving kan het zelfvertrouwen eens flink boosten! Wanneer er in de omgeving ook nog water aanwezig is, is het effect nog sterker.

Er zijn online allerlei workouts te vinden om buiten te doen. Hieronder een voorbeeld van een algemene training die je lekker buiten kunt doen en zo zwaar kunt maken als je zelf wilt.

Warming-up: joggen, squats, burpees joggen en lunges. Dit doe je allemaal 30 seconden.

Ronde 1: Joggen 60 seconden, jumping jacks 45 seconden, squats 15 seconden en 15 seconden rust.
Ronde 2: Joggen 60 seconden, burpees 45 seconden, planken 15 seconden en 15 seconden rust.
Ronde 3: Joggen 60 seconden, jump squats 45 seconden, squats 15 seconden en 15 seconden rust.
Ronde 4: Joggen 60 seconden, mountain climbers 45 seconden, jumping jacks 15 seconden en rust.

Iedere ronde voer je twee keer uit. Wanneer de training te zwaar is, neem dan wat langer rust tussendoor, houd een rustiger tempo aan of kort de tijdsduur wat in.

Zet ‘m op!

Eten tijdens de coronacrisis

Het is waarschijnlijk dat je de afgelopen dagen het grootste deel van de dag thuis hebt gezeten en vanuit huis werkt. Het is niet alleen zo dat we minder beweging krijgen, maar het is ook verleidelijker om de keukenkastjes open te trekken en te gaan snaaien. Maar juist nu is het belangrijk om in beweging te blijven en gezonde voeding te eten om de weerstand hoog te houden!

Wat te doen om gezond te blijven eten?
1. Plan eetmomenten in: eet vaak genoeg en verdeel eetmomenten goed over de dag zodat je minder trek hebt in snaaien tussendoor.
2. Kies voor volkorenproducten, groenten, fruit en peulvruchten. De vezels in deze producten zorgen ervoor dat je langer een lang verzadigd gevoel hebt.
3. Gebruik deze extra tijd om nieuwe gewoontes aan te leren, neem bijvoorbeeld standaard wat rauwkost bij de lunch of maak een gezonde groentesoep zodat er elke dag een tussendoortje klaar staat.
4. Houd het eetpatroon van een normale werkdag aan. Neem geen koekje bij de koffie als je dat op je werk ook niet doet.
5. Neem ook thuis pauze van het werk om rustig en met aandacht te kunnen lunchen of een tussendoortje te nemen. Dit zorgt ervoor dat je niet ongemerkt te veel eet.