Skip to content

Bewust boodschappen doen

Wil je wat geld besparen en minder voedsel verspillen? Maak het je doel om in 2021 duurzamer boodschappen te doen! Met de volgende tips kun je meteen aan de slag.

  1. Heb je voor het ene recept hazelnoten nodig en voor het ander pompoenpitten of walnoten? Koop zakjes met gemengde noten of pitten. Zo heb je van alles wat, koop je niet te veel en ga je verspilling tegen.
  2. Eigenlijk weten we het wel: maak een lijstje! Kies elke week een moment om de volgende week te plannen. Kijk wat er nog in de voorraadkast en koelkast ligt en maak die producten zoveel mogelijk op, vooral producten die niet lang meer houdbaar zijn. Er zijn allerlei websites waar je losse producten in kunt voeren, de website zoekt hier dan een passend recept bij.
  3. Gooi restjes niet zomaar weg. Door restjes groenten te bakken met een ei heb je een heerlijke lunch voor de volgende dag en van overgebleven aardappelen of pasta kun je nog een lekkere salade maken.
  4. Let op aanbiedingen maar trap er niet te snel in. Een aanbieding op producten die lang houdbaar zijn, zoals pasta en rijst, is vaak heel nuttig. Maar aanbiedingen op kort houdbare producten die je waarschijnlijk niet op gaat krijgen zijn zonde van het geld en zorgen voor verspilling.
  5. Vervang! Heb je nog lasagnebladen liggen maar geen spaghetti meer? Maak je spaghettigerecht dan gewoon met stukjes lasagnebladen. Ook lekker!
  6. En tot slot: geef jezelf een tijdslimiet. Hoe korter je in de winkel bent, hoe minder snel je door alle verkooptrucs verleid wordt.

Copyright © Your Personal Training