Skip to content

Buiten trainen

Nu de sportscholen dicht zijn is het belangrijk om toch in beweging te blijven! Buiten trainen kan mits we natuurlijk voldoende afstand tot elkaar houden en geen gezondheidsklachten hebben. Bewegen kan de weerstand zelfs wat verhogen: ook niet onbelangrijk in deze tijd.

Daarnaast is buiten bewegen goed voor het humeur. Jezelf omgeven door natuur kan zorgen voor een ontspannen gevoel, minder stress en zou samengaan met een gezondere geest. Verder zouden buitenactiviteiten creativiteit en probleemoplossend vermogen stimuleren. Mensen die buiten sporten, voelen zich vitaler dan hen die dezelfde activiteit binnen beoefenen. Een groene omgeving kan het zelfvertrouwen eens flink boosten! Wanneer er in de omgeving ook nog water aanwezig is, is het effect nog sterker.

Er zijn online allerlei workouts te vinden om buiten te doen. Hieronder een voorbeeld van een algemene training die je lekker buiten kunt doen en zo zwaar kunt maken als je zelf wilt.

Warming-up: joggen, squats, burpees joggen en lunges. Dit doe je allemaal 30 seconden.

Ronde 1: Joggen 60 seconden, jumping jacks 45 seconden, squats 15 seconden en 15 seconden rust.
Ronde 2: Joggen 60 seconden, burpees 45 seconden, planken 15 seconden en 15 seconden rust.
Ronde 3: Joggen 60 seconden, jump squats 45 seconden, squats 15 seconden en 15 seconden rust.
Ronde 4: Joggen 60 seconden, mountain climbers 45 seconden, jumping jacks 15 seconden en rust.

Iedere ronde voer je twee keer uit. Wanneer de training te zwaar is, neem dan wat langer rust tussendoor, houd een rustiger tempo aan of kort de tijdsduur wat in.

Zet ‘m op!

Copyright © Your Personal Training