Skip to content

De sporttrends van 2020

Wat zijn de voorspellingen voor 2020 op gebied van sport en beweging?

1. Variatie
Steeds meer consumenten zoeken naar keuzemogelijkheden en variatie om gemotiveerd te blijven. Lidmaatschappen die verschillende sporten aanbieden worden steeds populairder, voornamelijk de aanbieders van HIIT, fietsen, zwemmen, dansen, yoga, wellness en meditatie.

2. Thuis sporten
Het doen van een workout met behulp van een virtuele instructeur of trainer vanuit huis wint aan populariteit.

3. Traditionele fitness
Clubs gaan steeds meer op zoek naar manieren om hun aanbod uit te breiden met leuke trainingsroutines en services die de hele dag door gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld is efficiënte virtuele workouts die op elk moment door een sporter zelf aangezet en gevolgd kunnen worden.

4. Yoga HIIT
Yoga is al enkele jaren aan het toenemen in bekendheid en er ontstaan meer en meer vormen om deze sport te beoefenen. Een vorm die er nu bij komt is yoga HIIT: klassieke HIIT bewegingen met yoga stretches. Het zorgt ervoor dat je sterk en lenig wordt, al je spieren gebruikt en flink zult zweten.

5. All-Day-Workout
In plaats van tijd in te plannen voor een sportles van een uur gaan we het in 2020 opsplitsen in kleinere stukken. Dat kunnen yoga oefeningen in de ochtend zijn, een wandeling in de lunchpauze en een korte krachttraining in de avond. Deze methode zorgt ervoor dat je lichaam de hele dag in beweging is.

6. Even snoozen
Er komt meer aandacht voor de noodzaak om even tot rust te komen. Er zijn al verschillende sportcentra en bedrijven die kleine ‘cabines’ hebben waar je een kort dutje kunt doen of even uit kunt rusten. Goed voor je werkprestaties en je fysieke en mentale gezondheid!

Al met al komen er weer veel nieuwe sporttrends aan die ons motiveren en actief zullen houden in 2020.

Copyright © Your Personal Training