Skip to content

Deze week onze collega Francis!

Dit weekend stellen we aan jullie voor: Francis Schönfeldt van team Your Personal Training

2014-04-20 10.59.01

Wie is Francis?

Hallo! Mijn naam is Francis, 26 jaar oud, geboren,getogen en wonend in Wijk bij Duurstede. Sinds mijn jeugd ben ik al bezig geweest met diverse sportvormen. Ik ben op mijn 7e begonnen met jazzballet, daarna heb ik de focus gelegd op tennis en squash. Uiteindelijk had ik mijn passie gevonden in dansen, HipHop. In een crew van dansers hebben we diverse nationale en internationale wedstrijden gedanst! De dansvloer heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Van verlegen meisje tot Personal Trainster!

In de perioden daarna ben ik steeds meer in aanraking gekomen met fitness en krachttraining. Dit is uitgegroeid tot een fanatieke hobby en uiteindelijk mijn beroep! Na mijn HAVO heb ik de HBO opleiding Oefentherapie Cesar gevolgd en afgerond. Expert op het gebied van houding en beweging. Ik werk nu 3 jaar als zelfstandig werkend Oefentherapeut Cesar en ben 2 jaar Personal Trainer onder Your Personal Training!

Wat vind jij het leukst aan het vak Personal Trainer?

Mijn werk is mijn hobby. Wij werken 1 op 1 met clienten met ieder een eigen doel, wens en verhaal. Samen bouw je een band op waardoor we niet alleen maar fysiek aan het trainen zijn maar ook een leefstijlverandering doormaken en elkaar steeds beter kennen en hierdoor ook aanvoelen. De ene dag is de andere niet. Soms gaat het goed en soms wat minder. Mijn doel is ervoor te zorgen dat mijn clienten moe maar voldaan weer de training verlaten! Voor iedereen maak ik een eigen programma op maat! Afwisselend, uitdagend maar vooral motiverend. Ik wil mijn clienten graag elke training een tree hoger op de ladder brengen. En vooral de handvatten meegegeven waardoor ze mij steeds minder nodig zullen hebben!

Voor welk doel train jij zelf?

Momenteel train ik zelf voor het kunnen uitvoeren van volledige Pull-Ups achter elkaar. Dit is een doel dat ik voor mijzelf heb opgesteld en wil dit voor 2 februari 2016 kunnen. Verder doe ik algemene conditie en krachttraining buiten dmv hardlopen en Bootcamp/Crosstraining om sterk en fit de blijven.

Hoe ziet jouw training eruit?

Doordeweeks geef ik o.a. Bootcamp trainingen en outdoor Personal Trainingen. Tijdens deze trainingen ren ik constant mee en dit is een perfecte aanvulling op mijn eigen training. Zondag is mijn eigen sportdag. In de ochtend volg ik de Crosstraining of voer deze zelf uit. 50 minuten cardio/krachttraining. 3x per week doe ik buikspier kwartier of Instanity als ik thuiskom van het werk.

Hoe ziet jouw voeding eruit?

Mijn voedingsverhaal is niet zo heel erg spannend. Ik probeer 5 x per dag te eten. Dit houdt in dat ik begin met een ontbijt als ik wakker wordt. Ik ontbijt met halfvolle melk en havermout. Soms vervang ik de melk voor magere ( fruit ) kwark. Tussen mijn ontbijt en de lunch hoort eigenlijk een tussendoortje w.o. fruit o.i.d. Deze schiet er bij mij nog wel eens in. Als ik niet aan het trainen ben neem ik als tussendoortje vaak een manderijn of druiven. Mijn lunch is elke dag anders. Over het algemeen eet ik Muesli met yoghurt of bruin roggebrood met jam. Hierbij hoort een glas water of kopje thee zonder suiker maar wel met honing! Tussendoortje na de lunch is meestal noten of zaden, zoals zonnebloem pitten of walnoten/pistache noten. Mijn avond eten is eigenlijk iets te laat dan de richtlijn voorschrijft. Ik train bijna elke eind vd middag tot laat avond. Hierdoor kom ik om half 10 thuis en eet ik dan mijn avond eten. Dit is meestal salade, pasta of rijst met groente. Na het eten neem ik nog een stuk fruit.

Wat is jouw ultieme trainingstip aan anderen?

Train alsof het je hobby is! Vind jij de sportschool vreselijk en is dat de reden waardoor je nu niet traint? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die je hebt om buiten te sporten! Wil je juist in de sportschool trainen maar krijg je jezelf niet over de drempel om op te staan en ook echt te gaan? Bedenk dan eens hoe je je zal voelen als je voldaan terug thuis komt na een uur lekker trainen!

Excuses zijn er genoeg om niet te sporten! Maar neem eerst eens de tijd om excusus aan jezelf aan te bieden omdat je je lichaam bewust niet onderhoud en de beweging geeft die nodig is om fit en vitaal te zijn en te blijven.

Mijn tip aan iedereen die voor de drempel staat maar deze te hoog vind. Haal diep adem, denk 5 seconden na over de gevolgen van voor de drempel blijven, zet een grote hoge stap en loop verder naar een vitaal en gezondere leefstijl met alle voordelen van dien!

Ik hoop dat ik je mee kan nemen op een avontuur van training, verandering, motivatie en resultaat! Jouw doelen zijn ook mijn doelen, en ik wil deze graag samen bereiken!

Heel veel succes en tot snel!

Groetjes,

Francis

www.yourpersonaltraining.nl

IMG_217370195103744

2014-09-07 23.01.14

Copyright © Your Personal Training