Skip to content

Deze week onze collega Marigje!

Ook deze week stellen we weer één van de trainers van team YPT aan jullie voor: Marigje 

IMG_180198611413569

Wie is Marigje?

Ik ben Marigje, 28 jaar oud en ik woon nu al 8 jaar in Utrecht. Ik ben getrouwd en ik ben uiteraard een sportfanaat! Als klein meisje van 5 jaar werd ik al lid van de atletiekclub in Waalwijk en heb daar 16 jaar fanatiek en met passie deze sport beoefend. Ik durf ook wel te zeggen dat deze sport mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben. Na mijn havo wist ik dat ik iets wilde doen met de sport en ben daarom gaan studeren aan de Sporthogeschool in Sittard welke ik heb afgerond in de afstudeerrichting Fitness, Gezondheid en Welzijn (bachelor of sports & movement). Tijdens deze opleiding heb ik in mijn eindstage 6 maanden stage gelopen als Personal Trainer op St. Maarten en toen al van het mooie beroep mogen proeven. 

Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij Fitness First (locatie Galgenwaard) als Membership Consultant en na een jaar ben ik overgestapt naar een andere baan binnen hetzelfde bedrijf dat beter bij mij past en waar mijn hart ligt, namelijk als Fitness Manager. In deze baan heb ik ontzettend veel geleerd over de fitnessbranche en vond ik mijn passie terug in zowel het managen als het uitvoeren van de fitness, groepslessen en personal training. 

Ik werk nu 1,5 jaar als zzp-er en heb ik de mogelijkheid om mijn droomjob te creëren door het uitvoeren van personal training, 

groepslessen en geef ik ook opleidingen in de fitnessbranche.

 Wat vind jij het leukst aan het vak Personal Trainer?

Een goede personal trainer weet altijd een training uitdagend en op maat te maken voor die persoon op dat moment. Geen persoon is het zelfde en iedere dag is weer anders. Wat de vorige keer goed ging  kan de volgende keer weer totaal anders zijn. Het mooiste aan het vak vind ik door goede communicatie en iemand door en door te kennen hem of haar op de juiste manier te prikkelen zodat die persoon weer een stapje dichter bij zijn doelen komt. Een First Class Service bieden, altijd en overal om zo mensen zich goed te laten voelen over zichzelf en blij te maken door middel van sport.

Voor welk doel train jij zelf?

Ik train op het moment zelf om zo sterk mogelijk te worden in de winterperiode. Dat betekent veel zware krachttraining en grensverleggend bezig zijn. Dit past bij mijn doel om straks in de zomer lekker strak in zwempak te zijn 

Hoe ziet jouw training eruit?

Op maandag train ik voor mezelf benen. Ik zorg ervoor dat ik 4 belangrijke oefeningen doe en daar het maximale uithaal. Ik doe bijvoorbeeld Backsquats,Static Lunges, Hip Thrusters en Walking Lunges. Maximaal gewicht en trainen tot failure is mijn doel.

Op woensdag train ik bovenlichaam, de grote spiergroepen. 2-3 belangrijke oefeningen per grote spiergroep. Bijvoorbeeld Bankdrukken, dumbell fly en push-ups voor de borst. Deadlift, lat pull down en pull-ups voor de rug en Military Press, dumbell side raise en dumbell front raise voor de schouders. Ook hier geldt trainen tot failure. 

Naast mijn eigen trainingen geef ik op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag groepslessen die mijn trainingen prima aanvullen.

Hoe ziet jouw voeding eruit?

Ik beweeg en train veel, dat betekent dat ik ook veel eet. Omdat mijn doel is nu zo sterk mogelijk te worden is mijn verdeling macronutriënten ongeveer 35% koolhydraten – 35% eiwitten en 30% vetten. Mijn koolhydraten haal ik het liefst uit de meest pure vorm van fruit en groenten, maar vul het uiteraard soms aan met brood, havermout, rijst, aardappelen etc. Dit ligt heel erg aan mijn energiebehoefte die ik nodig heb voor die dag.

Mijn eiwitten haal ik uit zuivel, eieren, vlees, vis, peulvruchten en soms vleesvervangende producten. Ik ben zeker niet voor iedere dag vlees eten en probeer het hier ook zo goed mogelijk af te wisselen.

Vetten zijn een ondergewaardeerd product maar super belangrijk en ik zorg er dan ook zeker voor dat ik voldoende onverzadigde vetten binnen krijg door avocado en noten te eten.

Variatie is the key, zowel in training als in voeding. Hoe gevarieerder je eet des te beter voedt je je lijf. Voorbereiding is het halve werk. Ik weet op zondag bijvoorbeeld al hoe mijn maandag eruit gaat zien en plan dan zorgvuldig mijn maaltijden en tussendoortjes in zodat ik nooit honger hoef te hebben en zeker weet dat ik alles binnen krijg wat ik nodig heb.

Wat is jouw ultieme trainingstip aan anderen?

De ultieme trainingstip in mijn ogen is het neerzetten van een concreet en haalbaar doel. Wat wil jij nu echt bereiken en wanneer wil je dit doel hebben bereikt? Wanneer je namelijk gaat trainen met een bepaald doel voor ogen zul je veel meer gemotiveerd zijn om alles uit je workout te halen (wat essentieel is om resultaten te behalen) en door te gaan ook in moeilijke tijden. Vanuit je doelbepaling kun je namelijk een plan gaan maken. Daarnaast is mijn tip aan iedereen: Als jij niet weet hoe je je doel gaat behalen schakel dan professionele hulp in van een erkende Personal Trainer. Zorg ervoor dat jouw droom werkelijkheid wordt, zorg ervoor dat jij de beste versie van jezelf wordt en gelukkig kan zijn door je harde werken en inzet!

Succes met het behalen van jullie trainingsdoelen! Wil je meer weten over mij of heb je vragen neem dan gerust een kijkje op mijn website www.mjpersonaltraining.nl

IMG_180205868451952

IMG_180209051156533

Copyright © Your Personal Training