Skip to content

Hoe herken je de verkoop trucjes van supermarkten?

De supermarkt speelt een belangrijke rol in onze eetgewoontes. Deze tips en adviezen over de supermarkt zorgen ervoor dat jij de gezondste keuzes kunt maken en je minder laat verleiden.

Wist je dat de supermarkt slimme trucjes toepast om jou meer te laten kopen? Zo loop je in de meeste supermarkten direct tegen de verse groenten en fruit aan. Als je dit in je mandje doet, heb je direct een goed gevoel en zul je gaandeweg eerder geneigd zijn om ongezondere keuzes te maken. Je hebt immers als wat gezonds in je mandje zitten.

In de buitenste rijen van de supermarkt vind je de gezondste producten, dat wist je misschien al. Wist je ook dat de basisproducten, zoals brood, zuivel en vlees allemaal ver uit elkaar liggen? Zo moet je toch heel de supermarkt door.

Nog een trucje is dat ze de producten met de meeste verkoopmarge op ooghoogte leggen. Maar kijk eens op de bovenste plank? Hier vind je namelijk de meest gezonde producten.

Naast bovenstaande tips is het ook slim om dit te doen:
– Geloof niet wat er op de voorkant van een verpakking staat. Uitingen zoals ‘zonder toegevoegde suikers’, ‘zero’, ‘vetarm’, ‘light’ of ‘bron van vezels’ mogen fabrikanten onder bepaalde voorwaarden op hun producten zetten. Het zegt iets over wat in een product zit, niet hoe gezond het is. Soms is het vet vervangen door koolhydraten, zoals bij light-pindakaas of light-chips. In die gevallen bevat het product toch nog veel calorieën.*

– Maak een boodschappenlijstje (of gebruik die uit onze app) en hou je eraan.

– Negeer aanbiedingen van ongezonde snoep en snacks of koop je boodschappen online om verleidingen te voorkomen.

*Bron: Voedingscentrum

Copyright © Your Personal Training