Skip to content

Eten tijdens de coronacrisis

Het is waarschijnlijk dat je de afgelopen dagen het grootste deel van de dag thuis hebt gezeten en vanuit huis werkt. Het is niet alleen zo dat we minder beweging krijgen, maar het is ook verleidelijker om de keukenkastjes open te trekken en te gaan snaaien. Maar juist nu is het belangrijk om in beweging te blijven en gezonde voeding te eten om de weerstand hoog te houden!

Wat te doen om gezond te blijven eten?
1. Plan eetmomenten in: eet vaak genoeg en verdeel eetmomenten goed over de dag zodat je minder trek hebt in snaaien tussendoor.
2. Kies voor volkorenproducten, groenten, fruit en peulvruchten. De vezels in deze producten zorgen ervoor dat je langer een lang verzadigd gevoel hebt.
3. Gebruik deze extra tijd om nieuwe gewoontes aan te leren, neem bijvoorbeeld standaard wat rauwkost bij de lunch of maak een gezonde groentesoep zodat er elke dag een tussendoortje klaar staat.
4. Houd het eetpatroon van een normale werkdag aan. Neem geen koekje bij de koffie als je dat op je werk ook niet doet.
5. Neem ook thuis pauze van het werk om rustig en met aandacht te kunnen lunchen of een tussendoortje te nemen. Dit zorgt ervoor dat je niet ongemerkt te veel eet.

 

Copyright © Your Personal Training