Skip to content

Fabels

Er gaan veel dieettips de ronde. Wat moet je nu eigenlijk juist niet doen? Wat zijn onhandige dieetadviezen, en waarom precies?

Onhandig advies 1: Als je genoeg beweegt val je vanzelf af.
Waarom is dit een slecht advies? In een goed afvaltraject ben je bezig met meer te bewegen of te sporten. Maar dat is helaas niet het enige. Je lichaam zet je na het sporten aan tot meer eten. Als je niet op je voeding let, doe je zó de verbrande calorieën weer teniet.

Onhandig advies 2: Van gezonde dingen mag je zoveel eten als je wilt.
Voor rauwe groente is dit waar. Je zult er vanzelf genoeg van hebben, en je krijgt niet teveel calorieën binnen als je ‘onbeperkt’ ervan eet. Noten, avocado en olijfolie zijn óók gezond, maar hier kun je beter niet onbeperkt van eten. Dit zijn namelijk producten waar veel gezonde vetten in zitten, daardoor bevatten ze ook flink wat calorieën. En een overschot aan calorieën zorgt ervoor dat je aankomt. Óók bij gezonde producten.

Onhandig advies 3: Om echt af te vallen mag je helemaal geen ongezonde producten meer eten.
Als je een streng dieet volgt en junk food volledig gaat verbannen, is de kans op een terugval veel groter dan als je af en toe naar iets ‘ongezonds’ grijpt. Jezelf alles ontzeggen kan ervoor zorgen dat je een obsessie ontwikkelt, en vroeg of laat enorme hoeveelheden van je ‘obsessie’-product gaat eten. In een gezonde leefstijl mag je met mate weleens iets ongezonds eten. Stel gezonde grenzen aan hoe vaak je dit doet en hoeveel je dan eet, maar verbied niet alles wat je lekker vindt. En als je eens iets pakt, geniet er dan ook echt van! Zo kun je een gezonde levensstijl ook echt volhouden.

Copyright © Your Personal Training