Skip to content

Is bewegen op een lege maag verstandig?

Je begint je dag met bewegen en op een lege maag. Is dat verstandig en verbrand je daardoor meer vet?

Het is niet bewezen dat bewegen op een nuchtere maag ervoor zorgt dat je meer vet verbrandt. Onderzoekers hebben nog geen verschillen kunnen ontdekken tussen nuchtere en niet-nuchtere sporters wat betreft de vetverbranding. Ook kan sporten op een nuchtere maag ertoe leiden dat je minder energie hebt en minder intensief kunt sporten.

Mocht je tijdens het bewegen echter last hebben van maag-darmklachten, dan is het verstandig om eens te proberen minder te eten voordat je gaat bewegen.

Het blijkt dat sommige voedingsstoffen sneller, en sommige voedingsstoffen langzamer door het maagdarmstelsel gaan. Vezels, vetten, en eiwitten zorgen ervoor dat je lang het gevoel hebt dat je vol zit. Als je wilt afvallen is dat prettig, maar vlak voor het sporten kunnen deze stoffen zorgen dat je klachten krijgt. Uitdroging kan deze klachten nog eens verergeren.

Er is dus geen reden om nuchter te gaan sporten om meer af te vallen. Als je last hebt van maag-darmklachten bij het sporten kan een lege maag voordelig zijn.

 

Copyright © Your Personal Training