Skip to content

Je buikomvang verminderen doe je zo

“Je bent wat je eet ‘is een slogan die zeker ook van toepassing is voor de omvang van de buik. We worden overal omringd door bewerkt voedsel en ongezonde voedsel producten, waardoor we enerzijds te veel energie binnenkrijgen en anderzijds te weinig energie verbruiken. Het resultaat is een toegenomen buikomvang. Hoe zit dit bij jou?

Het behouden van een gezondere buikomvang omvat een combinatie van gezonde eetgewoonten, regelmatige (dagelijkse) lichaamsbeweging en algemene levensstijlkeuzes. Hier zijn enkele praktische tips:

  1. Stressbeheersing. Wist je dat er verband bestaat tussen buikvet en stress? Reden te meer om dagelijks tijd voor jezelf in te plannen en even weg te blijven van de schermpjes.
  2. Beperk alcohol inname. Alcohol kan extra calorieën toevoegen en de neiging tot vetopslag, vooral rond de buik, vergroten.
  3. Voldoende slaap. Door een goede nachtrust (7-9 uur) blijven je hormonen in balans. Gebrek aan slaap kan leiden tot verstoringen in hormonen zoals leptine (reguleert verzadiging) en ghreline (stimuleert eetlust), wat kan leiden tot overeten en gewichtstoename, inclusief buikvet.
  4. Beweging en lichaamsbeweging. Zorg voor een mix van cardio – en krachttraining. Zeker voor vrouwen boven de 40 is krachttraining erg belangrijk!
  5. Consistente gewoonten. Creëer duurzame en gezonde gewoonten in plaats van het volgen van een crashdieet. Kleine, consistente veranderingen hebben vaak meer impact op de lange termijn.

Portiebeheersing. Let op portiegroottes om overeten te voorkomen. Onze tip: gebruik kleinere borden en kauw je eten minimaal 20 keer. Zo zit je sneller vol en kunnen de voedingsstoffen goed opgenomen worden.

Benieuwd hoe het zit met jouw buikomvang?

Meet je buik op volgens de instructies van dit plaatje.
1: Ga rechtop staan
2: Ontbloot je middel tussen de onderste rib en de bovenkant van je bekken. Breng het meetlint hiertussen aan op je blote huid.
3: Houd het meetlint niet te strak en adem rustig uit. Lees de buikomvang af.

* Bron: Hartstichting

Wil jij iets gaan doen aan die buikomvang en je conditie? Kun je daarbij wel ‘een stok achter de deur gebruiken’ ?
Stuur ons een bericht via info@yourpersonaltraining.nl en wij gaan je daarbij helpen!

Copyright © Your Personal Training