Skip to content

Leuker leven

Hier vind je 10 acties die je leven steeds leuker (kunnen) maken. Beperk je schermtijd, koester relaties en doe alles met aandacht.

Sta eerder op
Een kwartiertje extra geeft je een heleboel mogelijkheden om je leven steeds leuker te maken. Je kunt even opruimen, mediteren, met geliefden of huisdieren knuffelen.

Aandacht op 1 ding tegelijk
Wanneer je iets met volledige aandacht doet ben je productiever, rustiger, effectiever en gelukkiger. En het kost je ook nog eens veel minder energie.

Beperk schermtijd
Hoe vaak hang je rond op je smartphone zonder dat je een specifiek doel probeert te bereiken? Wees je bewust van dit soort ‘dode’ smartphone momenten. Gun jezelf dan de luxe om écht niets te doen.

Investeer in je lichaam
Zonder lichaam geen leven. Als je lijf goed werkt dan wordt je levenskwaliteit niet belemmerd door je gezondheid. En dat is echt de moeite waard. Eet meer groente en fruit, eet minder troep, beweeg voldoende en mediteer regelmatig.

Dagboek met doelen
Door regelmatig op papier te zetten wat je doelen zijn, houd je je brein gefocust. Schrijf op wat er speelt in je leven, waar je aan denkt, wat je zorgen zijn. Zet je gedachten op een rijtje, haal ze uit je hoofd.

Werk slimmer, niet harder
Hard werk is waardevol. Maar enkel als je het gebruikt als middel, niet als doel op zichzelf.

Koester relaties
Waarom? Omdat onderzoek na onderzoek aantoont dat het uiteindelijk de relaties in ons leven zijn die bepalen hoe gelukkig we zijn.

Blijf in het moment
Een geweldig leven is opgebouwd uit geweldige momenten. Dat zijn niet enkel de momenten waarop je het glas heft op grote successen. Het zijn ook de simpele momenten waarop je op de bank zit en het nu ervaart.

Copyright © Your Personal Training