Komkommer gevuld met tonijn
Benodigdheden voor 4 personen
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Ingrediënten:
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
- 2 komkommers
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 4 tomaten
- 2 sjalotjes
- 2 lente-uitjes
- 1 blikje tonijn in olie
- 2 eetlepels mayonaise
- sap van een halve citroen
- zout en versgemalen peper
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Bereiding:
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
Was de komkommers, snij de uiteindes eraf, halveer de komkommers in de lengte en haal m.b.v. een lepel het binnenste uit de komkommer. Pel de rode ui en snipper deze. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes en snij de paprika in blokjes. Was en snij de tomaten en bleekselderij in stukjes. Pel en snipper het sjalotje en snij de lente-uitjes in dunne ringetjes. Laat de tonijn uitlekken. Meng bovenstaande ingrediënten, behalve de komkommer, met elkaar en voeg de mayonaise en citroensap toe. Maak op smaak met zout en peper en vul de komkommer met het mengsel.Â
Je kunt het gebruiken als voorgerecht of als hoofdgerecht als je het combineert met bijv. een verse tonijnsteak. Braadt de steak kort aan beide kanten in een hete koekenpan, bestrooi met peper en zout. Rooster sesamzaadjes in een andere pan en strooi deze over de tonijnsteak.
Eet smakelijk!
Tommy van Hees