Skip to content

Met of zonder schil?

Fruit en groenten eten met of zonder schil? Wat is gezond?  Door de schillen van fruit en groenten te eten wordt er minder voedsel verspild, maar zijn de schillen van fruit zo gezond als weleens gezegd wordt?

De schillen van groenten en fruit bevatten een hoog gehalte aan vezels. In aardappels bijvoorbeeld, zit de helft van de hoeveelheid vezels in de schil. Vezels dragen onder andere bij aan een gezonde stoelgang. Ze zorgen daarnaast ook voor een verzadigend gevoel. Een leuk weetje is dat vezels ook bijdragen aan de stevigheid van de schil. 
Naast vezels bevatten schillen ook veel vitamines en mineralen. In de schil van appels zitten bijvoorbeeld flavonoïden en in wortels caroteen. Deze stofjes dragen bij aan ‘n goed afweersysteem van ons lichaam. In alle groenten en fruit zit weer een andere samenstelling van deze gezonde voedingsstoffen. Variatie is en blijft ‘the key’! 
Bestrijdingsmiddelen kunnen ook een reden zijn dat mensen groenten en fruit schillen. Tot op heden is bewezen dat de risico’s hiervan verwaarloosbaar klein zijn. Je kunt ook bacteriën verwijderen door groenten en fruit af te spoelen.
Wanneer er geen schil van fruit en groenten wordt gegeten ben je niet direct ongezond bezig. Ook het vruchtvlees bevat veel gezonde voedingsstoffen. 
Bron: BenFit.nl

Copyright © Your Personal Training