Skip to content

Obstacle runs

Obstacle runs zijn helemaal hip. Als een echte viking door de modder kruipen, wie wil dat niet?

Deze obstacle runs zijn er in vele soorten en maten. Er waren al langer militaire stormbanen en survival runs om (toekomstige) soldaten te helpen trainen. Maar inmiddels zijn er nog veel meer soorten.

Een mud run is de meest bekende soort obstacle run. Het parcours gaat meestal door een stuk natuur waar uiteraard veel modder is. Meestal moet je door de modder kruipen of tijgerenen klimmen over obstakels. De ‘schone’ variant hiervan is de urban run. Bij deze run ga je door een stedelijk gebied, en zijn de obstakels ook in dit thema: autobanden, skatebanen en muurtjes. Fun runs zijn wedstrijden met vaak een kortere afstand waar ook een thema bij hoort. Denk bijvoorbeeld aan zombie runs.

Obstacle runs zijn een ultieme test voor je fitheid omdat je het hele lichaam gebruikt zoals het bedoeld is. Je gaat namelijk rennen, sprinten, klimmen, klauteren, trekken en duwen: waar we voor zijn gemaakt. We zijn nu eenmaal niet geëvolueerd om gewichten in een sportschool op te tillen maar om in de natuur te overleven.

Zorg dat je goed getraind bent voor je aan een obstacle run begint. Je kunt je in zo’n mensenmassa gemakkelijk blesseren of bezeren. Train dus ook op techniek en niet alleen op de afstand kunnen hardlopen.

obstakel run

Copyright © Your Personal Training