Skip to content

Ongelukkig

Iedereen voelt zich wel eens ongelukkig vanwege allerlei redenen. De ene persoon kruipt onder een dekentje, de ander wil het gevoel wegeten met ongezonde voeding en weer een ander luistert treurige muziek. Vaak lost dat het probleem op de lange termijn niet op. Welke tips en inzichten kunnen positief werken in deze situatie?

Geen enkel leven bestaat uit 100% geluk. Op sommige momenten voelen mensen zich blij en ervaren ze het gevoel heel de wereld aan te kunnen. En soms kan dit zonder duidelijke reden omslaan en voelt iemand zich minder blij en energiek of zelfs diepongelukkig.
Het is belangrijk om deze natuurlijke stemmingsomslag te herkennen bij jezelf en te accepteren als iets normaals. Dat neemt al veel frustratie, stress en verdriet weg.

Zorg voor kleine opkikkertjes, met de nadruk op kleine. Maak een gezonde maaltijd, ga een halfuurtje wandelen/sporten, zet het vuilnis aan de weg, zet de smartphone op stil/uit, knuffel met een huisdier of maak het bed op. Dit helpt stap voor stap om het dal iets minder diep te maken. Hierdoor gaat men zich steeds sterker voelen. 

Positiviteit kan de negatieve spiraal doorbreken. Verplaats de aandacht naar de dingen die goed gaan in het leven. Neem dagelijks 3 minuten de tijd en vraag je af: ‘waar ben ik vandaag dankbaar voor?’ Dit kan nep en geforceerd voelen, maar na een paar dagen is er al een stuk minder ongeluk in het leven.

Wanneer de negatieve spiraal doorbroken is, is het belangrijk door te pakken!
Zorg voor zowel een gezonde lichamelijke als mentale leefstijl. Eet gezond, beweeg en slaap voldoende en neem de tijd om te ontspannen (zoals mediteren).

Bron: Benfit

Copyright © Your Personal Training