Skip to content

Onze collega Eline Alberts!

Vandaag is de eer aan mij;

Wie is Eline Alberts?

Ik ben de gelukkige moeder van 2 prachtige jongens, 34 jaar en woon in Utrecht.
1 oktober ben ik gestart bij your personal training.
Een geweldig bedrijf waar we als zelfstandige samenwerken om de klanten hun doel te laten bereiken.

Rond mijn 17e heb ik de liefde voor sport gevonden. Vanaf mijn 18e heb ik hier mijn werk van gemaakt. Ik ben gestart als groepsles instructor bij een klein sportschooltje in Utrecht. 3 jaar later ben ik bij een grote fitnessclub gaan werken. Naast groepslessen deed ik daar ook fitnessbegeleiding en studiocoördinatie.

In 2009 heb ik de NASM (National Acadamy of Sport Medicine-EFAA) opleiding gedaan en ben ik gestart als personal trainer. Ik vind het erg belangrijk om te blijven leren en met die instelling ben ik in de afgelopen jaren verschillende cursussen blijven volgen. Zowel op het gebied van groepslessen als in personal training. Denk hierbij aan fysio Physics (Mobiliteit, Core en lage rugklachten), Debbie Jenner (Pilates Ground Control) en Les Milles (Body pump,RPM,Body Combat).

Naar mijn idee zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. Naast het lichamelijke deel binnen personal training vind ik dan ook het mentale stuk zeer interessant. Afgelopen jaar heb ik een coachingsopleiding bij FxCare gedaan waarbij fysiek en mentaal wordt gecombineerd, dit geeft, naar mijn mening, verbluffend snel resultaat. Sporten en bewegen geeft mij een ongekende voldoening. Het is mijn passie&therapie, het werkt ontzettend grensverleggend en daarnaast zorgt het voor de nodige “Inspannende/ontspanning”

Wat vind jij het leukst aan het vak Personal Trainer?

Het mooiste vind ik dat je mensen kan helpen om het beste uit zichzelf te halen. Wat zo fijn is aan de sport is dat er voor iedereen een level en niveau is. Er is eigenlijk nooit een excuus om niet te trainen/sporten.
We hebben allemaal verschillende ideeën en doelen in dit leven. Iemand helpen om voor zichzelf het beste pad te kiezen, het beste uit zijn/haar training te halen en daarbij zo weten te motiveren dat diegene daarbij grenzen op zoekt en uiteindelijk zelfs verlegd, maakt voor mij dit werk zo waardevol.

Voor welk doel train jij zelf?

Ik heb jaren lang veel groepslessen gegeven, hierdoor had ik nooit echt tijd (en energie) voor eigen trainingen. Ik geniet er nu extra van om zelf te trainen en hierin mijn grenzen te verleggen. Dit doe ik, op dit moment, voornamelijk met krachttraining. Mijn doel was om een pull-up te kunnen doen en dit is mij vorige maand dan ook voor het eerst gelukt (inmiddels 2,5!)
Hiermee heb ik mijn persoonlijke doel gehaald, en dat voelt geweldig.
Mijn volgende doel? Ben ik nog over aan het nadenken smile-emoticon

Hoe ziet jouw training eruit?

Ik train op dit moment 6 keer per week, waarvan 4 keer kracht, 2 keer bovenlichaam en 2 keer onderlichaam. De overige 2 dagen vul ik in naar eigen behoefte. Dit kan spinning, kickboksen of hardlopen zijn, maar ook net zo goed een yoga-les. Ik doe waar ik op dat moment behoefte aan heb. Mijn favoriete oefeningen zijn: Hip Thruster, Pull ups en Dead Lift.

Hoe ziet jouw voeding eruit?

Met mijn voeding ben ik enorm zoekende geweest, er zijn ook zo veel verschillende meningen over wat er goed en vooral slecht voor je is. Het is, naar mijn idee, vooral belangrijk dat je een weg leert vinden die voor jou werkt, die je op langere termijn succes geeft en vol te houden is. Na een hoop te hebben geprobeerd, heb ik ervoor gekozen om suikers zoveel mogelijk te vermeiden. Ik eet 5 tot 6 keer per dag en let hierbij voornamelijk op de totaal inname op een dag en op de verhouding eiwit/koolhydraat/vet en vezels.
Ik vind het leuk om te experimenteren in de keuken en probeer vooral variatie in mijn eetpatroon en dat van mijn jongens te brengen.
Mij zelf enorm veel ontzeggen werkt niet, dus ik “mag alles” maar maak elke dag de keus om mijn lichaam dat te geven waar het’t meest aan heeft. Hierdoor voel ik mij fit en energiek.

Wat is jouw ultieme trainingstip?

*Win Your Own Game*
Laat je niet beïnvloeden door de ‘perfectie’ van een ander. Er zal altijd iemand zijn die het beter, sneller, zwaarder of mooier kan. Het is belangrijk dat je je doel, en de weg naar dat doel, helder hebt. Wees vooral niet bang voor vernieuwing, want daar ligt groei.
Zorg dat sporten een “willen”
wordt ipv “moeten” en probeer naast je trainingen ook in het dagelijks leven lekker te blijven bewegen.
Er ligt een gigantische mogelijkheid aan variatie binnen je trainingen. Denk aan dumbells, kabels, touwen, ballen, barbells, etc… En het mooiste is: weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen, dan zijn wij er om je te helpen wink-emoticon

Lot’s of love
Eline

Ben ook benieuwd naar jullie doelen. Heb je deze misschien al behaald of ben je hard op weg?
Let me know…

Copyright © Your Personal Training