Skip to content

Onze collega Ron van Lamoen van team Your Personal Training

12392010_738486609584905_2389757727481037472_n

Wie is Ron?
Hoi, ik ben Ron van Lamoen en 50 jaartjes oud en woon sinds 1972 in Houten. Ben getrouwd met mijn lieve vrouw Colinda en heb drie prachtige kinderen: Danique, Charelle en Ronan. Net zoals mijn collega’s ben ik al vanaf mijn jeugd bezig met sport. Toen ik nog in Utrecht woonde zat ik op de gymvereniging Longa. Dit heb ik in Houten voorgezet bij turnvereniging Attila. Bij Attila kwam ik ook in aanraking met Judo omdat dit toen nog onder de turnvereniging viel. Daar werd ook de basis gelegd voor wat ik nu ben geworden: Personal Trainer. Op een dag vroeg mijn judotrainer: “Is het CIOS(Centraal Instituut voor sportleraren) iets voor jou?” Ik zat toen in de fijn-metaal techniek maar was gauw overgehaald toen ik me ging aanmelden en een toelatingstest ging doen om de opleiding te gaan volgen. Na mijn CIOS tijd heb ik mijn dienstplicht volbracht als sportinstructeur, waar ik veel ervaring heb opgedaan in outdoor training. Ook het werken in verschillende sportscholen heeft mij veel inzicht gegeven in het trainen met individuen en groepen. Ruim een jaar geleden heb ik het besluit genomen om als zzp-er door te gaan en heb me aangesloten bij de groep personal trainers van Your Personal Training.

Wat vind jij het leukst aan het vak Personal Trainer?
Het direct persoonlijk contact. Het samen bereiken van doelen. Het is een weg naar een doel waarbij je samen het pad met diverse obstakels en uitdagingen bewandelt. Dat maakt het vak als personal trainer interessant. Laatst zei een klant nog tegen mij: ‘Jij bent nog blijer dan ik met het behalen van een doel.” Als een doel wordt bereikt dan is dat voor een klant natuurlijk de bevestiging: ik ga vooruit! Dit geeft mij als personal trainer de motivatie en het enthousiasme om cliënten naar een betere en gezonde levensstijl te brengen. Het in Balans brengen van Fysiek, Voeding en Emotie, is waar ik voor sta.

Voor welk doel train jij?
Afgelopen jaar 2015 had ik twee doelen, namelijk mijn 4de Dan Judo behalen en de marathon van Amsterdam lopen. Beide heb ik inmiddels tot een positief einde gebracht.. Behaalde in juni mijn 4de Dan Judo en liep mijn 18de marathon in Amsterdam op 18 oktober in 3:28 uur. Heb nog geen nieuwe doelen gezet voor de komende periode!

Hoe ziet jouw training eruit?
Momenteel onderhoud ik het lopen en doe dit 2 keer per week, 1x interval en 1x een duurloop. Daarnaast train ik 1à 2 keer per week judo en probeer twee keer per week krachttraining te doen waarbij ik van de grote spiergroepen 2 oefeningen doe en van de kleine spiergroepen 1 oefening.

Hoe ziet jouw voeding eruit?
Niet zo spannend, ik zorg ervoor dat ik mijn drie hoofdmaaltijden(ontbijt, lunch, diner) neem. Als tussendoortjes neem ik fruit of kwark. Zorg er wel voor dat ik verschillende soorten groenten neem en dat ik minimaal 1 keer per week vis neem.

Wat is jouw ultieme trainingstip aan anderen?
Zorg dat je eerst de techniek van de oefening onder de knie hebt voordat je deze gaat verzwaren (overloaden). Ik zie nog vaak in de sportscholen dat de uitvoering van de oefeningen fout wordt gedaan, wat uiteindelijk tot blessures kan leiden. Stel je doelen niet te hoog of te groot. Probeer ook subdoelen te maken die dan uiteindelijk leiden tot je einddoel. Het geeft meer voldoening als je steeds een subdoel hebt behaald. Probeer zoveel mogelijk te variëren in je trainingen en voeding zodat je lichaam steeds weer opnieuw geprikkeld wordt.

Mocht je willen weten of jij de oefeningen goed uitvoert en je trainingsprogramma/doel realistisch is, maak dan een afspraak met een Personal Trainer van Your Personal Training!

www.yourpersonaltraining.nl

12390923_738486756251557_3896089750971505726_n12366202_738486836251549_1744285149706631265_n

Copyright © Your Personal Training