Paasbrunch 2019

Paasbrunch 2019

Rode Gazpacho (10 minuten)

Ingrediënten voor 6 personen:
500 gram tomaten
1 sjalot
1 rode paprika
1 selderijstengel
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
70 ml balsamicoazijn
Zout, peper, peterselie

Bereidingswijze:
Ontpit de tomaten en paprika, schil de sjalot en de
knoflook en mix alles 1 voor 1 in de blender
(of met de staafmixer).
Breng op smaak met zout en peper en
garneer met peterselie.
Serveer in kleine glaasjes.

Voedingswaarde per glaasje:
133 kcal, 1.4 gram eiwit,
5.9 gram koolhydraten, 10.5 gram vet

Gevulde Avocado (15 minuten)

Ingrediënten voor 4 personen:
2 avocado’s in kleine blokjes
1 appel in kleine blokjes
100 gram rivierkreeftjes
100 gram komkommerstukjes (zonder zaadlijst)
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 eetlepel halvanaise
1 eetlepel verse dille fijngesneden
Snufje peper en zout
Drupje citroensap
Drupje tabasco

Bereidingswijze:
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en
schep het vruchtvlees eruit en snijd dit in blokjes.
Bewaar de lege avocadoschillen om later de vulling
in te voegen. Snijd de appel en komkommer in
kleine blokjes. Meng de overige ingrediënten voor
de dressing en voeg alles samen. Garneer met
verse dille.
Tip: Vulling over? Gebruik dit als smeersel op een
cracker of op een sneetje stokbrood of meng door
een (witlof)salade.

Voedingswaarde per persoon:
268 kcal, 7.1 gram eiwit,
6.4 gram koolhydraten, 22.5 gram vet

Lijnzaadcrackertjes met
kipkerriesalade (15 minuten)

Ingrediënten voor 4 personen:

Crackertjes
8 eetlepels gebroken lijnzaad
4 theelepels pompoenpitten
4 theelepels zonnebloempitten
8 eetlepels gekookt water

Kipkerriesalade
100 gram gerookte kipfilet
4 eetlepels halvanaise
0,5 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel kurkuma
0,5 theelepel paprikapoeder
snufje gemberpoeder
snufje chilipoeder
drupje citroensap
peper en zout
peterselie/ bieslook voor garnering

Bereidingswijze:
Voor de crackertjes:
Meng alle ingrediënten door elkaar,
en laat de zaadjes/ pitjes 2-3 minuten
wellen.
Pak een bord of bakplaat, leg hier
het bakpapier op en smeer het
mengsel hier op uit. Maak er 4 ronde
of 4 rechthoekige vormpjes van. Bak
3-4 minuten op vol vermogen in de
magnetron, draai hierna de crackers
voorzichtig om en zet in de magnetron
voor nog 2 minuten. Laat afkoelen en
drogen op een rooster.

Voor de kipkerriesalade:
Snijd de gerookte kip in dunne reepjes.
Doe de halvanaise samen met de
peper, zout en alle kruiden in een
kommetje en roer dit goed door.
Schep vervolgens de kip door de
kerriemarinade en voeg naar smaak
evt. nog extra peper en zout toe. De
salade is 2 – 3 dagen houdbaar in een
afgesloten bakje in de koelkast.

Voedingswaarde per belegde cracker:
322 kcal, 10.2 gram eiwit,
9.6 gram koolhydraten, 27 gram vet