Skip to content

Personal Hormonal Profiling PHP Recept van de maand!

Recept garnalen Recept van de maand: Gevulde puntpaprika met zalm!

Vanuit mijn studie bij Overload Worldwide heb ik begin dit jaar de module Personal Hormonal Profiling gevolgd (PHP). Tijdens deze module heb ik geleerd dat je d.m.v. een bepaald voedingspatroon, training, lifestyle en met de ondersteuning van bepaalde supplementen iemand zijn gezondheid in een korte periode een enorme boost kan geven.
Je verteringsstelsel wordt geoptimaliseerd, je opname wordt verbetert en veel voorkomende voedingstekorten worden aangevuld. Je zult je hierdoor veel energieker en vitaler gaan voelen en tenslotte heeft het een gunstige werking op je lichaamssamenstelling. (toename in spiermassa en een verlaging van je vetpercentage)
Het voedingspatroon van PHP is gericht op het zogenaamde “Caveman principe” waarbij je alles mag eten wat rent, vliegt, zwemt, groen is en geen barcode heeft. (met uitzondering van bepaalde magere zuivel en volkoren producten). Ook mogen koolhydraten niet gecombineerd worden met eiwitten en vetten tijdens een maaltijd. Dit zorgt ervoor dat de enzymen die deze voedingsstoffen afbreken beter hun werk kunnen doen waardoor je het voedsel veel beter zult kunnen verteren. Inmiddels heb ik een hoop mensen met succes mogen begeleiden met dit programma en de resultaten liegen er zeker niet om!

Vaak krijg ik de vraag naar voorbeelden en recepten etc voor de nodige inspiratie in de keuken. Vandaar dat ik vanaf nu elke week op de Facebook pagina van Your Personal Training een recept van de week zou plaatsen dat gebaseerd is op het Caveman principe. En nu dus ook op de website!

Recept van de maand:
Gevulde puntpaprika met zalm:
2 puntpaprika’s per persoon (rode en gele)
100 gram zalmfilet per persoon
1 zak wokgroente
Kruiden, peper, zout
2 grote garnalen per paprika

Snij de paprika’s in de lengte open, gebruik het hoge deel om te vullen en snij het dunne deel klein voor bij de vulling. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en bestrooi de binnenkant met peper en zout.
Vulling: Haal de huid van de zalmfilet en snij de filet in blokjes van ong. 2 cm. Kruidt de zalm met viskruiden, dille of wat je zelf lekker vindt. Voeg wokgroente en de klein gesneden paprika bij de zalm en meng alles goed.
Vul de paprika’s en leg op elke paprika 2 grote garnalen.
Leg de paprika’s in een ovenschaal afgedekt met alu folie en dan 15 tot 18 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bijgerechten:

Gegrilde groenten uit grillpan en oven.
Courgette en aubergine in plakjes snijden, met olie insmeren en grillen in de pan.
Oventomaatjes (kant en klaar bij supermarkt te koop) grillen in de oven.

Verder staan er op de foto witte asperges met gekruide gerookte zalm en gekookte eieren.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Blijf dan onze Facebook pagina in de gaten houden.

Zou je meer informatie willen over het Personal Hormonal Profiling programma, neem dan gerust contact met ons op!

Tommy van Hees
Your Personal Training

Copyright © Your Personal Training