Skip to content

Recept van de week – Currykip met groenten

Currykip met groenten

Benodigdheden voor 2 pers.

[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]

Ingrediënten:

[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]

  • 200 gr. sperziebonen
  • bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 200 gr. kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 eetlepels curry pasta
  • 1½ dl (kip)bouillon
  • 100 gram champignons

[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]

Bereiding:

[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]

  1. Maak de groente schoon.
  2. Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  5. Voeg de currypasta toe met de bouillon, de sperziebonen en de tomaten. Stoof het gerecht enkele minuten.
  6. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  7. Voeg de roosjes bloemkool aan de kip toe met de champignons en stoof het gerecht verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met rijst.

Voedingswaarde incl. 3 grote lepels rijst:
500 kcal, 36 g eiwit, 13 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet,
59 g koolhydraten, 10 g vezel, 250 g groente

Eet smakelijk!

Martin Kocken

Copyright © Your Personal Training