Pad Thai met garnalen
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Ingrediënten (voor 2 personen):
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
- 150 gr. mihoen
- 150 gr. sperziebonen
- 2 eieren
- 200 gr. voorgekookte gepelde garnalen
- 1 hand ongezouten pinda’s
- 6 el sojasaus
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Bereidingswijze:
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
Bereid de mihoen volgens de verpakking, spoel af met koud water, laat het even uitlekken en zet weg. Snijd de uiteinden van de boontjes en hak ze doormidden. Kook de boontjes 5 min in een pan met water, spoel af met koud water en zet ook even weg.Â
Klop de 2 eieren los in een kom en doe er een snufje zwarte peper bij. Verwarm 1 lepel olie of kokosolie in een wok en giet de eieren hierin en bak deze voor 5 min onder regelmatig roeren, roerei dus!
Haal de ei uit de wok en verwarm nogmaals een beetje olie of kokosolie en bak de garnalen voor 2 min. Voeg vervolgens de sperziebonen, de mihoen, en het ei toe en bak nog 3 min door.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Als laatste voeg je de sojasaus toe aan de wok en schep het mengsel goed om. Verdeel de Pad Thai over twee borden en verdeel de pinda’s.
Waan je even in Thailand en geniet!
Eet smakelijk!