Zoete aardappel salade met geitenkaas
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Ingrediënten (voor 1 persoon):
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
- 400 gr. zoete aardappelen
- Paprika
- Rode ui
- Kipfilet
- Geitenkaas
- Veldsla
- Cherrytomaatjes
- Teentje knoflook
- Tijm
- Peper
- Zout
- Koek- en speculaaskruiden
- Olijfolie
[divider marginbottom=”0″ margintop=”10″]
Bereidingswijze:
[divider marginbottom=”0″ margintop=”20″]
Zet de oven op 200 graden. Begin met het snijden van de zoete aardappelen, snij deze in kleine blokjes. Ook de paprika mag in kleine blokjes. Voeg dit samen in een ovenschaal, doe hier een scheutje olijfolie, teentje knoflook, peper, koek- en speculaaskruiden en eventueel wat zout overheen. Hussel dit goed door elkaar. Zet de schaal voor 30 minuten in de oven. Bij 15 minuten schep je alles even om. Ondertussen snij je de ui in ringen en voeg je de laatste 5 minuten aan de schaal toe.
In een kom maak je een mengsel van olijfolie, tijm en peper en hier marineer je de in stukjes gesneden kipfilet in. Bak de kipfilet tot het gaar is.
Op het bord maak je een bedje van veldsla en de gehalveerde cherrytomaatjes. Daarna verdeel je de inhoud van de ovenschaal over ieder bord. Bovenop de zoete aardappel, paprika en ui komt de kipfilet en als laatste verkruimel je de geitenkaas hier overheen.
Geniet ervan, dit is echt smullen!