Skip to content

Springrolls

Springrolls zijn een gezondere variant van de vette loempia. Rijstvellen en een lichte vulling kunnen een maaltijd of snack vormen. Er wordt gedacht dat het gerecht uit China komt als een rolletje gevuld met verse lentegroenten na alle houdbare gerechten in de winter.

Ingrediënten voor 12 rollen
12 rijstvellen
200 gr garnalen
1 mango
1 avocado
½ komkommer
Handje taugé
Sesamzaad
limoensap

scheut sojasaus
1 theelepel sambal
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel honing

Bereidingswijze
Bak of kook de garnalen.
Besprenkel de garnalen met een beetje limoensap. Snijd de komkommer, mango en avocado in dunne reepjes. Week de rijstvellen 30 seconden in warm water tot ze zacht zijn. Leg het vel op een werkblad en leg er 2 tot 3 garnalen op.

Verdeel hier wat komkommer, mango, taugé en avocado overheen. Bestrooi met een beetje sesamzaad. Vouw het rijstvel over de vulling, klap dan de zijkanten naar binnen over de vulling en rol verder op. Leg aan de kant en herhaal dit met de rest van de vellen en ingrediënten. Roer de sojasaus, sambal, limoensap en honing los in een kommetje en serveer bij de verse springrolls met garnalen. Bestrooi voor de garnering met sesamzaad.

Tip:
Varieer met verschillende vullingen. Denk bijvoorbeeld aan repen rauwe groente en wat koriander. Je kunt variëren met de vormen, maak ook een paar buideltjes.

Voedingswaarde:
Een rol bevat:

  • 124 kcal
  • 6 g eiwit
  • 11 g koolhydraten
  • 6 g vet

Copyright © Your Personal Training