Skip to content

Trainer René Boon van het team Your Personal Training

Wie is Rene?
Ik ben Rene Boon, 41 jaar en woonachtig in Utrecht. Na het afronden van mijn stage eind 2000, behorende bij Fitness Trainer A opleiding, heb ik gewerkt bij verschillende fitnesscentra als fitnessinstructeur. Tijdens deze werkzaamheden heb ik een cursus voedingsleer(FitVak) en een personal trainers opleiding(AFTA) gedaan. Vervolgens ben ik samen met mijn broer gestart met een eigen studio in 2006, hierin gaven we circuittrainingen, groepslessen en personal training. Sinds begin 2011 begeleid ik mensen in de buitenlucht en bij hun thuis. Sinds mei 2015 ben ik aangesloten bij Your Personal Training. Om mijn kennis als trainer te vergroten volg ik regelmatig workshops zoals bij Jorgen de Mey, celebrity trainer in Hollywood en bij Ton Leenders, krachttrainer van topsporters.

Wat vind jij het leuks aan het vak Personal Trainer?
Bij mij is het begonnen toen ik vroeger zelf begon met krachttraining. Om dit zo goed mogelijk te doen, ging ik lezen, boeken, artikelen, en dingen uitproberen met training en voeding. Vervolgens wilde ik van mijn hobby mijn beroep maken. Deze passie en leefstijl wil ik graag overbrengen en meegeven aan mijn klanten.

Voor welk doel train jij zelf?
Ik merk dat het doel in verloop van tijd verandert is. Toen ik ruim 20 jaar geleden begon met trainen wilde ik spieren en zo groot mogelijk worden op een natuurlijke manier. Dat vind ik belangrijk, met de juiste mindset, voeding en training een mooi lichaam maken. Nu merk ik dat er meer een balans nodig is in het leven, werk, sport en prive. Dus het sporten is nu meer om gezondheid te behouden en fit te blijven.

Hoe ziet jouw training er uit?
Mijn training heeft ook met verandering van doel te maken. 20 jaar terug wilde ik het liefst elke dag trainen. Het doel is 3 keer per week te trainen, waarbij ik het bovenlichaam 2 keer per week helemaal train en het onderlichaam 1 keer, omdat mijn benen zich sneller vormen dan het bovenlichaam. In de praktijk komt het vaker neer op 2 keer per week trainen, en dan doe ik mijn hele lichaam 2 keer per week, met iets meer borsttraining en 1 echte beenoefening. Borsttraining meer omdat ik daar meer aandacht aan wil geven. De spiergroepen blijven hetzelfde maar de oefeningen veranderen elke keer, en om de 6 a 8 weken verander ik van trainingsschema.

Hoe ziet jouw voeding er uit?
Sinds ik deze sport doe, dus nu zo’n 20 jaar, let ik op mijn voeding. Het gaat om 6 keer per dag eten. Dit is niet zozeer nodig, het zou ook met bijv. 5 keer kunnen, alleen ik vind 6 keer praktisch het prettigst o.a. qua hoeveelheden per keer. Ik zorg er elke maaltijd voor dat ik voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten eet. En dit in de juiste verhoudingen om tot het gewenste resultaat te komen. Qua tijden tussen de maaltijden wisselt, en dit heeft vaak te maken met andere dingen in het leven, bv afspraken. Normaal gezien tussen 2 a 3 uur ertussen. Mijn maaltijden bestaan uit kwark, havermout, rijst, eieren, brood, mager beleg, fruit en groente.

Wat is jouw ultieme trainingstip aan anderen?
Het belangrijkste dat ik probeer mee te geven aan mijn klanten is dat je het sporten simpel moet houden, maar wel vanuit de basis. Dus leer eerst de juiste uitvoering van de oefeningen voordat je er een gewicht aan toevoegt. Vervolgens gaat het om de juiste intensiteit en de juiste oefeningen te combineren voor het gewenste resultaat. Veel mensen zijn in de sportschool om te bewegen, is op zich niets mis mee, alleen is sporten even iets anders. Met sporten bereik je het gewenste effect, mits vanuit een juiste basis.

Tot snel en sport vanuit passie.

Groet,
Rene Boon

Copyright © Your Personal Training