Skip to content

Vers pakketten, hoe gezond zijn ze?

Verspakketten zijn populair? Ze zijn relatief voordelig; alles zit er in om een maaltijd te bereiden. Hoe gezond zijn vers pakketten?

Een verspakket is een pakket met ingrediënten voor een maaltijd zoals een soep, een curry, wraps of lasagne. 1 op de 4 huishoudens koopt wel eens zo’n pakket. Verspilling wordt tegen gegaan omdat alle ingrediënten afgewogen in de juiste hoeveelheid zijn verpakt

Is het gezond?
1. Er zit vaak veel groente in, gemiddeld meer dan 200 gram per persoon. Dit zorgt ervoor dat je de dagelijkse hoeveelheid van 250 al bijna haalt. De overige groenten zou je bij de lunch of als tussendoortje kunnen eten.
2. De meeste pakketten bevatten sausjes, kruidenmixen of bouillonblokjes met veel zout, gemiddeld 2,5 gram zout per portie.
3. Wanneer het pakket ook pasta, rijst of wraps bevat is dit vaak de ‘witte’ variant in plaats van volkoren of zilvervlies.

Kortom, een pakket is soms een goede keuze. Probeer te kiezen voor pakketten waar je zelf nog wat keuzes in kunt maken. Wanneer er nog geen rijst of pasta in zit, zou ik kiezen voor de zilvervlies rijst of volkoren pasta. variant.

Bij bouillonblokjes en pakjes saus is de helft vaak ook voldoende. Hiermee verminder je de zoutinname. De andere helft kun je prima gebruiken wanneer je het gerecht zelf nog eens namaakt.

Tot slot kun je bij het toevoegen van verse producten aan het pakket, zoals gehakt, kaas of crème fraîche, kiezen voor een gezondere (magere/light/30+) variant.

 

 

Copyright © Your Personal Training