Skip to content

Werkprestaties

Werkprestaties worden beïnvloed door de huidige technologie. We krijgen constant berichten en notificaties binnen van onder andere Facebook, Instagram, WhatsApp en de mailbox. Deze berichtjes maken het gelukshormoon dopamine aan in het lichaam. Maar daarna blijft het lichaam naar nóg een berichtje of nóg een like op die ene foto snakken.

We hebben een brein dat doelgericht werkt, het kan maar één ding tegelijkertijd. Dat is de reden dat we niet kunnen multitasken!
Bij het binnenkomen van berichtjes via bijvoorbeeld de telefoon of mail worden we dus afgeleid en duurt het ook weer veel tijd om in het werkritme te komen.

De technologie blijft doorgroeien. Enkele tips om goede focus te houden op het werk:
1. Check maximaal twee keer per dag de mailbox. Zo kan iemand gefocust blijven op het belangrijke werk die dag.
2. Leg de privételefoon weg. Lijkt vanzelfsprekend, maar dit doen veel mensen niet. Hierdoor laten we onze telefoon niet meer onze aandacht sturen.
3. Train ten slotte je aandacht. Aandacht is het nieuwe goud. Probeer de aandacht zo lang mogelijk vast te houden bij een bepaald onderwerp. Hoe vaker dit gedaan wordt, hoe makkelijker het wordt. Mindfulness apps kunnen hierbij helpen.

Copyright © Your Personal Training