Skip to content

Yoga

De afgelopen jaren maakten de yogascholen en yogadocenten een flinke groei in leden. De Vereniging Yogadocenten Nederland telt nu 1100 leden. In 2008 telde deze vereniging 400 leden.  

Wat is yoga nu eigenlijk? 
Bij yoga draait het om de verbinding tussen lichaam en geest. De naam is afgeleid van het woord Yuj (Sanskriet) dat ‘verbinding’ betekent. Tegenwoordig is bij veel mensen de balans tussen lichaam en geest verstoord. Bij yoga worden er oefeningen uitgevoerd om het evenwicht te herstellen. Het doel is om te leren luisteren naar je eigen lichaam.  Voor yoga hoeft men niet lenig te zijn en het is niet prestatiegericht. Tijdens de yogahoudingen worden er allerlei spieren gerekt, gestrekt en aangespannen. Het zorgt voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. Het zenuwstelsel en spieren diep in het lichaam worden ook bereikt, waardoor iemand beter kan ontspannen, herstellen en opladen. Naast lichamelijke fitheid kan yoga dus ook de mentale en emotionele gesteldheid positief bevorderen. 

Yoga is geschikt voor iedereen: van jong tot oud, met en zonder klachten, met een (verstandelijke) beperking en met gewrichtsklachten. 

Redenen om te starten met yoga: 
Meer tijd voor jezelf
Beter ontspannen
Soepeler worden
Spiritualiteit ontwikkelen
Meer bewust worden van het eigen lichaam
Meer beheersing van het eigen lichaam
Het evenwichtsgevoel verbeteren

Copyright © Your Personal Training